28/2/12

Guia de París, links


Tot i que sigui gran defensor de les bones guies de paper, essencials per un bon viatger, en el món d'Internet podem descobrir petites joies que ens donen una visió més realista de la ciutat, més pròxima i sense artificialitats. Aquí, alguns dels millors blogs dedicats a París, fets per locals, per a descobrir la ciutat com a uns autòctons a la ultima!


- Paris by mouth blog en anglès dedicat al panorama gastronòmic de la ciutat.


- Hip Paris blog que busca tractar tot el que tingui a veure amb la ciutat, des del últim restaurant de moda als millors pisos per llogar.


- Paris Do, Paris Don't un distret blog, que amb una bona dosi d'humor ens explica el que podem i el que no hem de fer si volem comportar-nos com a bons francesos.


- My little Paris blog ben organitzat, en el que hi ha diferents seccions relacionades amb la cultura, activitats a la ciutat, propostes culinàries...


- Design Sponge el gran portal del disseny elabora unes grans guies de ciutats de tot el món. No us la perdeu!


- David Lebovitz Si voleu gaudir de la bona gastronomia parisenca, les propostes que ens fa el cuiner David Lebovitz son una aposta segura.


- i com sempre, Paris Unlike i Le Cool Paris

26/2/12

Guia de París, dormir



París sap que es desitjada arreu del món, i d'aquesta fama se'n fa bon negoci. El turista ha d'anar mentalitzat que París no és apta per butxaques al límit econòmic, però amb una mica d'intel·ligència i ganes podem gaudir de la ciutat sense buidar la compta bancària.
La gran estafa pel turista és l'allotjament. Afirmar que els preus són desorbitats no és una exageració, una claustrofòbica habitació doble en un hotel de 3 estrelles no ens sortirà per menys de 170 euros la nit.
Aquí us oferim una breu llista amb opcions per a tots els gustos i butxaques:
- Auberge Internationale des Jeunes és un dels millors albergs de tot París, i una de les poquíssimes opcions que ens permeten passar la nit per menys de 20 euros. Les habitacions es comparteixen, però amb poques persones i amb bany dins l'habitació. També es poden agafar habitacions privades, per fins 4 persones, a uns 70 euros! El millor d'aquest funcional alberg és la situació, a 3 minuts del metro de Ledru Rollin, al trendy barri de Saint Antoine, ple de bars, restaurants i botigues encantadores.
Ha sigut la meva casa a París en les dues últimes visites i el recomano fervorosament, això sí, un ha d'anar mentalitzat i saber què és dormir en un alberg.
- Hôtel Baudin un petit hotel d'una estrella però amb bones crítiques i bons preus. Una habitació doble costarà uns 80 euros. De nou, aquí és el barri el que es paga, i ens trobem al mateix barri que abans.
- Hôtel de la Place des Vosges en la famosa Place des Vosges trobem aquest petit hotel, en el cor de le Marais. Disseny modern i funcional mantenint l'essència de l'arquitectura, bigues de fusta, sostres baixos, i ferro forjat. Les habitacions comencen als 90 euros per nit, un molt bon preu tenint en compte la privilegiada localització.
- Timhotel Montmatre un hotel de dos estrelles amb un nom un xic desafortunat, però molt únic. L'hotel es troba en una encantadora plaça al mític barri de Montmatre, i la seva localització el dota d'un gran luxe, unes vistes impressionants. Si voleu tenir una experiència única, i esteu disposats a gastar-vos una mica més, agafeu la suite. L'habitació més cara de tot l'hotel, a uns 200 euros la nit, es troba a les golfes i ens ofereix unes impressionants vistes panoràmiques de tota la ciutat, Montmatre en estat pur. Això si, el mobiliari és funcional i un xic estèril, però les vistes s'ho valen.
- Hôtel Plaza Athénée per aquells qui hàgiu somiat tota la vida en anar a París i viure la ciutat com Maria Antonietta o Carrie Bradshaw, aquesta és la vostra opció. Sense dubte l'hotel més exclusiu i emblemàtic de la ciutat, a la luxosa Avenue Montaigne, on hi estan representades totes les marques de haute-couture. Decoració clàssica, un xic rococó, però que ens ofereix viure el luxe en primera persona.


Com sempre, a Redescobrint Tendències, no deixem de recomanar els apartaments com a opció més econòmica i autèntica. Qui de nosaltres no ha somiat poder dir que vivim a París?

arriba la Guia de París!


El pròxim programa, i els posts especials d'aquesta setmana, estaran dedicats a la ciutat de les llums, de l'amor, de la literatura, el pensament, l'esnobisme, la haute-couture, l'steak haché, els cafes a 5 euros... perquè de París no ens en cansarem mai.

19/2/12

British Life a Barcelona


A l'últim programa varem voler fer un recorregut per la Barcelona més britànica, donant-vos diferents adreces per sentir-vos com en una novel·la de Charles Dickens o Zadie Smith, o com en un episodi de Downtown Abbey o Misfits.

· Passejades

Per veure l'equivalent dels exclusius barris de Kengsinton o Chelsea només cal anar al Turó Parc, just sobre Francesc Macià, un encantador parc amb els típic bancs de fusta a l'estil britànic i envoltat d'alguns dels apartaments més cars de tota la ciutat, amb vestíbuls revestits de fusta i façanes de totxana amb elements palladians. Seguint el recorregut més clàssic no podem oblidar els nombrosos passatges de la ciutat, on destaquen els exclusius passatges Mercader i Permanyer, i el més popular però desconegut passatge Tubella, a les Corts (amb un dels millors restaurants tailandesos de la ciutat, i amb una estètica que recorda al "trendy" East London).

Un altre tipus d'urbanisme ben britànic és l'industrial, que a Barcelona podem apreciar al Poblenou (zona de Glòries i els costats de la rambla) i en la part més antiga del barri de Sants.

· Llibreries

En la vessant més cultural us donem les 3 llibreries especialitzades en parla anglesa de Barcelona, Come In (al carrer Balmes) BCN Books i Hibernian.

· Restaurants

La manca de fama de la cultura culinària britànica (en part merescuda) es tradueix en un sol establiment digne d'esmentar, el Fish & Chips Barcelona, al Raval. És el punt de trobada de la comunitat britànica a la ciutat i el lloc per a degustar els clàssics del fast food fregit brit.

· Supermercat

A Taste of Home és un viatge al cor d'Anglaterra, des de la caixera amb el marcat accent que beu te mentre mira un culebrot de la BBC a la llarga llista de productes del dia a dia d'una família britànica. Us sorprendrà gratament!

· A la nit...

Si parlem dels divertiments nocturns més anglesos parlem dels Pubs, i a Barcelona en tenim una llarga oferta. El més clàssic és George & the Dragon, on a més també hi ha servei de cuina.

Per altra banda si busqueu una opció més jove i actual, els dos establiments del Manchester Bar en son una bona opció, ja que es centren en el panorama indie-pop sorgit d'aquesta ciutat industrial anglesa.

18/2/12

portes obertes, edicions anteriors


Repassant els temes del que us hem parlat a Redescobrint no podia deixar de fer la llista dels blogs que ens obren les portes d'espais, personals i laborals, de gent de tot el món, mentre busquen fer-ne un retrat únic i molt visual de l'entrevistat. Són blogs plens d'inspiració i que satisfan aquest punt de xafarderia que tots portem dins.

- Closet Visit, l'estil femení californià té blog

- Industry of One, personatges de Brooklyn i les seves vocacions professionals

- The Makers, tornant als orígens de les petites industries i del treball manual, a Nova York

- Where they create, oficines, tallers i fabriques de tot el món

- An afternoon with... novaiorquesos de tots colors i formes en els seus espais més personals

- Freunde von Freunden, de Berlin al món, interiorisme i disseny del ara i l'avui

- The Selby, artistes, cuiners, periodistes, escriptors, botiguers de tot el món volen sortir a The Selby

El Japó més tradicional a Barcelona, edicions anteriors

Fa ja tres setmanes varem voler descobrir les opcions culinàries japoneses més autèntiques i tradicionals de Barcelona. Aquí us deixem les adreces, d'aquests quatre establiments més que recomanables, i amb uns preus per a totes les butxaques.

- Koyuki, Còrsega num.242. De Sapporo a Barcelona, un dels restaurants més únics de tota la ciutat.

- Kiku Chan, Numància 133. Un clàssic a la ciutat, decoració dels noranta i preus econòmics.

- Mikasa, Diputació 140. Carta senzilla en un ambient sense pretensions.

- Una mica de Japó, carrer Aragó amb Compte Borrell. Local petit però encantador, carta breu però ben feta, bentos tradicionals per sentir-se com a casa.


(i per veure com menja una japonesa en el seu dia a dia, It Will Stop Raining, un blog imprescindible!)

Gastroblogs, edicions anteriors


Avui us recordem un dels primers temes de la segona temporada de Redescobrint Tendències, els millors blogs dedicats a la gastronomia. Breument us deixem els links, per poder-los consultar en qualsevol ocasió. No els deixeu de visitar!

en anglès

- Smitten Kitchen, des del East Village de Nova York, el més famós.

- The Pioneer Woman, la nova cuina dels cowboys americans feta des d'Oklahoma, amb fotos pas a pas.

- Baked Bree, una mare de Kansas ens presenta simples receptes diàries amb fotografies per cada pas.

- Joy the Baker, una jove obsessionada amb els pastissos i les galetes que cuina amb amor i bones dosis d'humor.

en castellà

- My little things, un dels blogs espanyols més estilosos i coneguts.

- Hiulit's cuisine, blog de cuina vegana en castellà, anglès i català.

en català

- Coure Coulants, receptes senzilles però diferents, acompanyades de precioses fotografies.