18/3/12

pàgines web de la setmana

En l'últim programa us varem esmentar tres blogs que volíem compartir amb vosaltres. Tres propostes diferents però força interessants.

- Maddie on things un curiós i entranyable blog de fotografies que ens presenta un simple i curiosa proposta: un gos sobre coses quotidianes, o no tant. Bones fotografies, i una idea original i graciosa.

- An extra day dues joves londinenques es varen passar tot un dia pels carrer del centre de Londres i varen conèixer 24 persones diferents, aconseguint un sincer retrat de la gent normal, aquí reivindicant el seu valor personal.

- Pepas y Pepes un blog que neix amb una voluntat reivindicativa, mostrar els sacrificis i patiments del espanyols emigrats a tot el món, a causa de la crisi econòmica. Entrevistes sense artificis, directes i sinceres.

propostes per viagtes primaverals



A Redescobrint Tendències ens encanta descobrir racons d'aquest mon, però no volem fugir de la complexa realitat actual. Així, tenint en compte un pressupost reduït, us fem una sèrie de propostes per a no renunciar del plaer de viatjar. Amb una bona dosi de realisme, enginy i il·lusió podem fer les maletes sense hipotecar-nos.

- fer un petit "road trip" és un somni de molts. Però i que fem si no tenim cotxe, ni carnet de conduir, i si no volem pagar els preus desorbitats del lloguer d'automòbils? El car-sharing és la solució, compartir cotxe amb algú que comparteix la nostra destinació. Es comparteixen els diners de la gasolina i el peatge, i el viatge es fa amb desconeguts, però sense por col·laborem amb el medi ambient, fem noves amistats i la conta bancària no se'n ressent. Hi ha diferents portals, però Comuto és el més recomanat.

A partir d'aquí, les possibilitats són immenses, des de gaudir de les vinyes de La Rioja (per amants del disseny, Finca de los Arandinos), a les façanes salmonades de Touluse, a ciutats castisses per descobrir com Valladolid o Soria.

- Palma de Mallorca, les Balears no només són per retirats i adolescents europeus, i van molt més enllà de les seves platges. Us proposem un cap de setmana a la ciutat més gran de tot l'arxipèlag. Les nombroses companyies que hi volen fan que els preus siguin força assequibles, i trobar allotjament al centre de la ciutat no és un malson.
Palma té quelcom d'especial, un casc antic buit i encantador, una gastronomia fresca i mediterrània fins la medul·la, passejos plens d'elegància aburgesada i una bona selecció de museus més que envejable.

Europa

- Brest, la ciutat més gran de la Bretanya francesa queda connectada amb Barcelona per Vueling. Per a quedar-se a la ciutat o agafar un bus fins a una de les encantadores localitats marítimes. Per fer llargs passejos vora el mar, gaudir del bon marisc atlàntic i entendre una manera de viure el mar força diferent al "savoir faire" mediterrani. Per a llogar una caseta vora el mar i gaudir lentament dels petits plaers oblidats.

- Cardiff, la capital de Gales és una de les grans oblidades pel viatger cosmopolita. La ciutat, connectada via Barcelona per Vueling, és una de les grans mostres del cresol de cultures que és Gran Bretanya. Ciutat industrial, un xic grisa, però envoltada per les verdes muntanyes atlàntiques. És una opció adient per a viure Gran Bretanya d'una forma més realista i fugint de les masses turístiques. No a Jane Austen, sí a Banksy!

Les opcions d'allotjament són molt variades, com sempre us recomanem que llogueu una habitació o un pis sencer. Els albergs de joventut són la millor opció econòmica a Gran Bretanya, i per aquells qui busqueu un hotel de categoria mitjana, l'Angel Hotel és la vostra aposta.

- Budapest, una destinació ja consolidada però que el viatger català sembla oblidar. Dues companyies de baix cost hi volen, Wizz Air i Ryanair, amb preus molt acceptables. I la ciutat encara manté uns preus relativament baixos en comparació als de la resta d'Europa. La ciutat busca una transició exitosa entre el seu esplendorós passat i la modernitat europea actual, una simbiosi curiosa entre París, Berlín, Viena...

11/3/12

Guia de París, restaurants

Aquesta llista podria no acabar mai, d'opcions a París no en falten, però sí que és cert que totes comparteixen uns preus més elevats que els que estem acostumats a Barcelona. Però la gastronomia francesa i París s'ho valen!
- Le bistrot du peintre: comencem amb una opció ben clàssica, l'històric bistrot es troba al barri de Saint Antoine, i compleix amb tots els tòpics d'un bon bistrot parisenc, sense masses de turistes. Perfecte per un menú de migdia envoltat d'un bullici encantador i d'una decoració més parisenca impossible. (calcular uns 16 euros)
- Le Voltigeur: després d'un matí de compres vintage al trendy barri de le Marais, i per seguir amb l'obsessió dels temps passats, una bona opció és el senzill menú de le Voltigeur. Amb una decoració dels anys 60's, una clientela jove devora quiches amb amanides o corque monsieurs (les dues úniques opcions del menú). També es un bon lloc per fer una pausa per un bon café i un pastís.
- A la Biche au Bois: el famós escriptor de llibres de cuina David Leibovitz, diu que quan ha d'enviar a un turista a un restaurant típic francès, de qualitat i lliure de turistes els envia a la Biche au Bois. Un clàssic i famós restaurant, força petit i senzill en la decoració, però que ofereix tots els clàssics fets amb aquell toc especial. És una aposta segura!
- Pho Dong-Huong, si ja esteu cansats de carns amb salsa, patates fregides i creme brulee i voleu provar la multiculturalitat de París, aquest restaurant vietnamita és el més autèntic de tota la ciutat, i amb uns preus força acceptables. Per a entrar en calor amb un bol de fideus d'arròs amb verdures.
- Chez Prune, és un dels restaurants més desitjats de la ciutat, amb un ambient més romàntic i rústic, i que aposta per una cuina sana i innovadora. Bona terrassa per a passar-se la tarda estudiant la fauna parisienne.
- La maison mère, un altre restaurant que freqüenta la gent més cool de la ciutat. Ambient americà i hipster, per a gaudir del brunch dominical de rigor.
- Chez Omar, la comunitat nord africana a París té el seu temple culinari, i es diu Chez Omar, on podreu degustar el millor cuscús amb xai de la ciutat. Prepareu-vos per lluitar per una taula entre els bobos més repel·lents.
- Bouillon Chartier, imprescindible, un viatge dins del viatge. Amb uns preus increïblement baixos, es serveixen clàssics francesos com si estiguéssim al menjador d'una escola. Però aquí no s'hi ve pel menjar, sinó per l'ambient i la decoració, París en estat pur.

6/3/12

Guia de París, cafés i bars


Com que París sense cafeteries, París no seria:


- Pause Café, fabulós interior, clientela sense massa pretensions, París amb tocs bauhaus i un brunch més que digne.

- Cafe de Flore, un clàssic, turístic merescudament, exclusiu i, aquest sí, un xic estirat. Però és com un iman, que ens recorda que estem en un dels millors cafès, en una de les millors ciutats d'aquest món, i que podem formar-ne part.
- Costume Cafe, és el lloc per veure i ser vist a París a dia d'avui. Modern, amb tocs londinencs i del NoHo novaiorquès. No us deixeu la Monocle o el Newyorker!

- Hotel du Nord, ambient encantador amb la proporció de foscor adequada per a gaudir d'un bon Bordeaux a la ma

- Merce and the Muse, Café a l'americana en un local més digne de Boerum Hill a Brooklyn que de París, però que ofereix una selecció de sandvitxos i pastissos amb gran fama a la ciutat.

- Le Square Trousseau, encantador Café de tall clàssic en una elegant plaça a Saint Antoine. Per a gaudir de la terrassa a la primavera, i del acollidor interior de tons càlids en els dies plujosos. Ideal per una bona tartine i un reconfortant cafe au lait.

- Salon de thé Mamie Gateaux, amb un estil més rústic tret d'un conte parisenc, aquest petit local de Montparnasse ens reafirma l'admiració cap a la rebosteria francesa.

- Angelina, per sentir-se part de l'aristocràcia francesa, un exclusiu local a la Rue del Rivoli on degustar el famosíssim chocolat chaud, i si el pressupost ho permet, combinar-lo amb un fastuós esmorzar digne de reis.

- La Belle Hortense, un lloc únic, que combina dos clàssics francesos, els llibres i el bon vi. Una llibreria en la que poder degustar un bon vi acompanyat d'una bona conversa, o d'una novel·la de Hemingway.

- Café Charbon, el pioner de l'estil industrial no podria estar més de moda. Va apostar per un estil, i per un zona, la d'Oberkampf, que amb el temps han guanyat la fama merescuda.