19/2/12

British Life a Barcelona


A l'últim programa varem voler fer un recorregut per la Barcelona més britànica, donant-vos diferents adreces per sentir-vos com en una novel·la de Charles Dickens o Zadie Smith, o com en un episodi de Downtown Abbey o Misfits.

· Passejades

Per veure l'equivalent dels exclusius barris de Kengsinton o Chelsea només cal anar al Turó Parc, just sobre Francesc Macià, un encantador parc amb els típic bancs de fusta a l'estil britànic i envoltat d'alguns dels apartaments més cars de tota la ciutat, amb vestíbuls revestits de fusta i façanes de totxana amb elements palladians. Seguint el recorregut més clàssic no podem oblidar els nombrosos passatges de la ciutat, on destaquen els exclusius passatges Mercader i Permanyer, i el més popular però desconegut passatge Tubella, a les Corts (amb un dels millors restaurants tailandesos de la ciutat, i amb una estètica que recorda al "trendy" East London).

Un altre tipus d'urbanisme ben britànic és l'industrial, que a Barcelona podem apreciar al Poblenou (zona de Glòries i els costats de la rambla) i en la part més antiga del barri de Sants.

· Llibreries

En la vessant més cultural us donem les 3 llibreries especialitzades en parla anglesa de Barcelona, Come In (al carrer Balmes) BCN Books i Hibernian.

· Restaurants

La manca de fama de la cultura culinària britànica (en part merescuda) es tradueix en un sol establiment digne d'esmentar, el Fish & Chips Barcelona, al Raval. És el punt de trobada de la comunitat britànica a la ciutat i el lloc per a degustar els clàssics del fast food fregit brit.

· Supermercat

A Taste of Home és un viatge al cor d'Anglaterra, des de la caixera amb el marcat accent que beu te mentre mira un culebrot de la BBC a la llarga llista de productes del dia a dia d'una família britànica. Us sorprendrà gratament!

· A la nit...

Si parlem dels divertiments nocturns més anglesos parlem dels Pubs, i a Barcelona en tenim una llarga oferta. El més clàssic és George & the Dragon, on a més també hi ha servei de cuina.

Per altra banda si busqueu una opció més jove i actual, els dos establiments del Manchester Bar en son una bona opció, ja que es centren en el panorama indie-pop sorgit d'aquesta ciutat industrial anglesa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario