15/5/12

Guia de Berlín, cafés



En l'edició d'avui de la nostra guia berlinesa ens centrem en els cafeteries de la ciutat, que possiblement són el format que més s'ha exportat arreu del món. A totes les ciutats ara hi ha una cafeteria amb copiada estètica berlinesa, tocs vintage, fusta, colors diversos, pastisseria europea... Són el lloc adient per a fer una pausa, a l'interior de rigor al gèlid hivern i a les terrasses a l'estiu per a contemplar la gran senya d'identitat de la ciutat, la diversitat dels seus habitants.
- Bonanza Coffee, ara que ser barista és la feina més envejable del món mundial en aquest petit local en tenen els millors de tota la ciutat. Per a fer-se l'entès, o descobrir, el divers món del cafè. A Oderberger strasse, on hi trobareu altres cafès recomanables com l'Ostfee o el Kauf Dich Glücklich.
- Barcomi's, també famosos pel seu cafè aquesta cadena té dos locals a la ciutat, però sobretot gaudeixen de la fama per la seva rebosteria. Ja són tot un referent a la ciutat.
- Johann Rose, benvinguts a casa l'àvia! Oh aquesta moda tan fabulosa i recicladora berlinesa, mobles de vellut que fan angunia, terres de fusta desgastada, olor a ranci... tot i això és un lloc encantador, d'estil afrancesat (això diuen) i on es fan íntims concerts de jazz. Tant de dia com de nit, una molt bona opció davant del Görlitzer Park.
- Aunt Benny, aquesta cafeteria segueix el nou minimalisme, pur però acollidor. Blanc, metàl·lic i fustes acompanyades d'un bon cafè i una quiche.
- Café Tiergarten, el meu local preferit a Berlín. És una cafeteria de barri, plena de gent gran llegint el diari o prenent pastís de nata i gerds, que manté la seva ambientació original dels anys 60. Aquí no és vintage, és que res ha canviat. Entranyable el propietari que serveix els copiosos esmorzars a l'estil alemany (ara en diríem Brunch). Al hivern quan hi toca el sol és el millor refugi, i a l'estiu la seva terrassa és una petita joia sense pretensions. No us el perdeu!
- Anna Blume, al senyorial Kollwitzstrasse hi trobem aquest famós cafè amb una estètica més clàssica, més adulta. Tot i això val la pena, per la gran raresa que l'ha fet famós, comparteix local amb una de les millors floristeries de la ciutat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario