16/5/12

Guia de Berlín, restaurants


Berlín s'ha convertit en una de les destinacions culinàries més aclamades, tot i que la cuina alemanya no gaudeixi d'una fama com ho fan altres veïns europeus. Però el que té Berlín és una gran varietat d'oferta culinària on tots els pressupostos, gustos i nacionalitats hi són representades. L'última tendència culinària es barreja amb el fast-food de terres llunyanes i l'afició al porc, i també al vegetarianisme, dels pobles germànics. Us deixem unes quantes propostes, segur que en trobeu la vostra.

- Weltkuche, una opció 100% berlinesa, preus escandalosament barats i mescla de sabors internacionals en un local de reduïdes dimensions però molt acollidor.

- November, per aquells més romàntics però que no busqueu un ambient incòmodament posat. Carta senzilla, decoració rústica, digne d'una pel·lícula amorosa independent.

- Gipfeltreffen, café-restaurant recomanable al hivern, ja que tenen unes estufes antigues que són un vertader miratge fet realitat als freds mesos hivernals. De cara al Görlitzer Park, interior molt acollidor, seguint aquest estil més afrancesat però amb les parets sense pintar (ja un clàssic a la ciutat).
- Klas Bäckerei, ens trobem amb el centre neuràlgic de la comunitat turca de la ciutat. És un forn-pastisseria, al mateix temps que ofereixen taules, en un local decorat sense cap intenció d'agradar als estetes. Aquí l'ambient el posen els comensals, tots es coneixen, es saluden, mengen junts mentre riuen. Els qui estan al mostrador emanen una felicitat i una calidesa poc comuna a la ciutat, i s'agraeix. En quant al menjar, sopes reconfortants que s'acompanyen amb pastes salades que es fan al moment, al darrera de la botiga per les dones de la família. És tota una experiència de la que en sortireu amb un gran somriure.

- Morgenrot, el brunch ja és una tradició més que arrelada a la ciutat, i un dels llocs més aclamats és el Morgenrot Café a la famosa Kastanienallee (anomenada castingallee, perquè és on s'hi passegen la gent més über cool de la ciutat). Es tracta d'un local de cuina vegana i el seu brunch és en format clàssic, o sigui en bufet amb preu establert. Aneu preparats per a fer cua!

- Ombretta, a un altre famós i encantador carrer, Goltzstrasse, hi trobareu aquest senzill local italià. Destaca pels seus amplis finestrals que il·luminen alegrament l'interior d'estil rústic. Carta sense complicacions a bons preus i on els vins en són els protagonistes.
- Sauvage, l'última moda és menjar com ho feien els neandertals. Es diu que la dieta de fa milers d'anys era molt més sana i conscient de la naturalesa i l'han anomenat Paleo. Fa un any que va obrir aquesta inusual proposta a la zona de Kreuzkölln, i segur que arribarà a Barcelona en un parell d'anys.

- Joseph Roth Diele, en l'antic estudi del famós escriptor i periodista hi ha aquesta petita taberna clàssica alemanya, famosa pels seus baixos preus i pels seus sabors casolans.

- G wie Goulash, ara una opció no apta pels vegetarians. Petitíssim restaurant encantador amb vistes a la Chamissoplatz, obert només per la nit i amb una carta  que gira entorn al Goulash (estofat de vedella d'orígen hungarés).

· molt berlinesa és la tradició del fast-food, de forma breu en fem algunes propostes. Primer de tot si aneu al diumenge al Flohmarkt am Mauerpark busqueu la paradeta de pizzes vegetarianes, que es fan al moment i són delicioses! Si voleu degustar el millor falafel de la ciutat el trobareu davant la parada de metro del Görlitzer Park. Proveu també el nou kebab, el sudanès que duu una salsa de cacauet. Per una parada dolça no us perdeu els Buchteln del forn BackWerk, una delícia! I la discussió neix sobre qui fa el millor Currywurst de la ciutat, Curry 36 o Konnopke's Imbiss són algunes de les opcions però en trobareu un centenar més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario