11/12/11

Guia de Nova York, gratis!


En moments de crisi i tenint en compte que Nova York és una de les ciutats més cares del món s'agraeix que encara es puguin fer coses sense haver d'agafar la cartera. Intentarem anar més enllà de les caminades pel pont de Brooklyn o la vista de l'estàtua de la llibertat des del Staten Island Ferry.

- Central Park, comencem amb el gran clàssic de Nova York, el pulmó verd, perfecte a totes les estacions de l'any. Quan fa bon temps és el lloc ideal per a disfrutar d'un senzill picnic (devorant els típics i barats Hot Dogs). A més, s'ofereixen tours gratuïts fets per voluntaris i que ens desvetllaran tots els secrets del parc més famós del món, això sí en anglès.

- Tres propostes per a admirar art de forma gratuïta, tant dels grans noms de la història com els artistes més emergents. El famós MoMA és gratuït cada divendres de 4 a 8. Al majestuós edifici art Deco Rockefeller Plaza hi trobareu la seu de la casa de subhastes Christie's, on podeu veure les col·leccions que més tard es posaran a l'accés dels més afortunats. Per acabar, les galeries d'art privades de Nova York, ja siguin en el barri de Chelsea, el Lower East Side, DUMBO o Long Island City, d'elles hi neixen els grans artistes del futur, art contemporani de primera divisió.





- La famosa sinagoga d'Eldridge Street, un dels monuments religiosos més visitats després de la catedral de Sant Patrici, és gratis cada dilluns.

 






- Entendre una ciutat és entendre els seus ciutadans i els seu estil, i molts diuen que on es produeix la més important desfilada és en els supermercats Whole Foods, sobretot en els de Union Square o els de Chelsea i Tribeca.

- Harlem és un barri icònic de la ciutat, i si es pensa en Harlem el turista vol viure la experiència d'una missa gospel. Les misses tipus gospel es duen a terme a totes les esglésies situades en barris poblats per una majoria afroamericana. Així, si un busca evitar els grups de turistes, que arriben a pagar uns 50 euros per assistir-hi, es poden trobar fàcilment alternatives en zones com Parkchester al Bronx, Jamaica a Queens o a la part més alta i desconeguda de Harlem.

A més, el nombre d'activitats culturals, festivals de música, cine o teatre, és infinit, així que abans de marxar cal repassar els esdeveniments gratuïts que s'ofereixen.


No hay comentarios:

Publicar un comentario