12/12/11

Guia de Nova York, viure (1)

Viure a Nova York és somni de molta gent, i que pocs es poden permetre. La ciutat s'està tornant cada cop més en una ciutat pels rics, en una bombolla que s'alimenta de la fama que sembla no acabar-se. Morirà de excés la ciutat dels rasca cels? Perdrà la seva identitat al convertir-se en una ciutat per multimilionaris banquers (que son els que a dia d'avui, després d'haver causat la crisis, segueixen permetent-se el luxe de pagar pisos de 88 milions de dollars) i de russos i petrolers del golf? Segurament... el temps ho dirà. Però en el post d'avui seguim somiant, perquè és el que molts només ens podem permetre.
Repassem l'arquitectura de Nova York i la seva essència a través d'una sèrie de pisos i cases que estan a la venta, a dia d'avui. Jugarem a aparellar-les amb els arquetips de ciutadà que trobem a la ciutat. Avui la primera edició:

- 25 Tudor City, Murray Hill. 299,000 $                                       
Aquest estudi (això vol dir que no té habitacions) és minúscul, però guanya amb l'encant de l'edifici on es troba, el complex d'estil tudor-tardà amb els detalls originals intactes, i que es troba a minuts del bell mig de Manhattan. El barri de Murray Hill és bàsicament residencial, i de classe alta, tot i que més assequible que altres zones per la seva manca de serveis.
Adient per: Un/a jove fan de les pel·lícules d'en Woody Allen (especialment Manhattan, ja que el banc de la pel·lícula es troba a 10 minuts, al pont de Queensboro), subscrita al New York Times i al Newyorker, originaria de Pennsylvania i amb arrels britàniques, i aficionada a la cuina eslava.


Un pis a l'encantador i bohemi barri del East Village, molt a prop del cor del barri, Tompkins Square. Té una llar de foc elèctrica, les parets de totxana pintades de blanc i un claustrofobic bany amb una lluminosa banyera.

Adient per: Un jove artista o músic, que ha acomplert el somni de la seva vida al viure al East Village. Vegetarià i amb gran passió pels llibres i el cinema coreà. Fan de How to Make it in America i de sortir de nit per Alphabet City.



Aquest pis és realment una troballa única, amb un preu força acceptable. El trobem a Carroll Gardens, un tranquil però emergent barri de Brooklyn, i al costat del nou barri hipster Gowanus. L'espai és suficient per una jove parella. Les múltiples finestres donen unes agradables vistes als arbres i el pis ve amb un terrat privat (inusual a aquest preu).
Adient per: Una jove parella (cap dels dos son originals de Nova York, segurament del sud) que es va conèixer a un bar de Williamsburg, ara ja no hi van, i que tenen un blog comú on parlen de les seves creacions manuals que venen a Etsy, del jardí ecològic que estan muntant al terrat, del seu gat i dels seus viatges de cap de setmana a Lancaster County.





Upper East Side clàssic en estat pur. En un edifici dels anys 20, i amb porter les 24 hores, es troba aquest piset d'una habitació. Típic bany clàssic novaiorquès i vistes de la ciutat.
Adient per: nena bé del Upper East Side de naixement, que es volia independitzar a Chelsea però la seva mare li ho va impedir. Graduada a alguna universitat de Connecticut.

Fem un salt important per veure un pis que no podria estar enlloc més que el West Village. En un encantador antic bloc de pisos hi trobem aquest pis de dues habitacions, amb dues llars de foc, parets amb totxanes (típic del barri) i parquet de fusta fosca.
Adient per: la parella de bohemis adinerats, un dels dos escriptor i que publica articles al newyorker, i l'altre cuiner/a. Amb una caseta a Sag Harbour, als Hamptons i aficionats al Brunch del Cafe Cluny.


No hay comentarios:

Publicar un comentario