14/12/11

Guia de Nova York, menjar (2)

Avui fem la segona part dedicada al millor menjar de Nova York, on buscarem restaurants de tot tipus, des de clàssics americans, a amagats i autèntics xinesos. No és el millor del millor perquè és impossible, però son restaurants únics i que valen molt la pena.

- El clàssic Sant Ambroeus, tant el del West Village com el de Madison Av. Un italià amb elegància, a totes hores, ideal tant pel Brunch com pel dinar o a la hora del te.

- El City Bakery és tot una icona a la ciutat. Perfecte per una pausa a la tarda amb un cafè i un brownie.

- Alguns diuen que és el millor lloc de tota Nova York per a degustar un clàssic americà, el Mac'n Cheese, junt amb les suculentes hamburgueses (l'especialitat de la casa) a DuMont Burger.

- Per entendre el panorama culinari actual de Nova York, The Fat Radish ja ha fet escola.

- Roberta's, a Brooklyn, és famosa per les seves pizzes, que tot i que n'ofereixen una breu selecció saben el que fan.

- Little Neck és l'exemple perfecte de la nova Nova York. Es troba al barri de Gowanus, i és el restaurant que està més de moda a dia d'avui (només fa unes 6 setmanes que varen obrir). S'especialitzen en les cloïsses, que òbviament no treuen del canal de Gowanus, famós pels seus alts nivells de toxicitat. És el nou paradís hipster!

- El Biergarten més cool, imprescindible a l'estiu. El trobem a Brooklyn i es diu Fette Sau, on hi fan carn a la brasa a l'estil de l'antiga escola americana.

- Un altre pilar de la cuina de tota la vida a Nova York és Veselka, obert des de l'any 1954 per immigrants ucraïnesos que no volien oblidar les seves arrels. Menjar reconfortant i a preus acceptables al East Village, i ara també a Bowery.

- A la cantonada entre Hudson St i Morton St, al West Village, sembla que hi hagi una botiga abandonada. Al costat hi ha una porta verda, sense cartell, però si demanes per entrar i segueixes un camí interior entres al Hudson Clearwater, una mena de bar clandestí amb molt d'encant on també serveixen menjar clàssic americà.

- La multiculturalitat de Nova York es fa molt present en el seu menjar, i el menjar xinés n'és el millor exemple. Tot i això és diferent a la situació d'Espanya, on s'han adaptat als nostres gustos, a Nova York encara és fàcil trobar l'autenticitat de la rica cuina xinesa. La primera proposta és al cor de Chinatown, i és el restaurant xinés més antic de tota la ciutat (des del 1920), el Nom Wah Tea Parlor, que encara regenta la mateixa família. La segona proposta és que us aventureu al Flushing Mall o qualsevol altre dels centres comercial de l'altra Chinatown, la de Queens, on hi trobareu petits restaurants a preus inusualment barats i fets especialment per la comunitat xinesa, més autèntic impossible!

- L'altre comunitat amb forta presencia a Queens és la Italiana. I el Manducatis és un dels millors restaurants on molts dels veïns de la ciutat van a recuperar els seus records d'infantessa. (que no us intimidi el disseny de la seva pàgina web!)

- New York Magazine diu que The Commodore fa el millor Grilled Cheese (com un bikini, sense el pernil i amb molts més formatges) de tota la ciutat, però també és famós pel seu menjar d'estil sureny i per ser EL restaurant de Williamsburg.

- Un dels bars amb més encant, i en part ajuda el fet que està al ja encantador Village, i també un dels més petits de tota la ciutat, Ino Cafe. Fan entrepans a l'estil italià, millor si es degusten amb una bona copa de vi i amb bona companyia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario